Ga naar de inhoud

We bieden u Gedegen advies rondom infrarood verwarmingen. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen voor u:

Kan infrarood verwarming worden toegepast in een slecht geïsoleerde woning?

Infrarood verwarming kan uitstekend worden toegepast in een slecht geïsoleerde woning! Sterker nog, infrarood verwarming presteert zelfs beter in een slecht geïsoleerde woning dan een CV-aardgas installatie of warmtepomp. Voor de toepassing van infrarood hoeft de woning dus niet te worden geïsoleerd. Dit komt, omdat de stralingswarmte van een infrarood paneel niet de lucht verwarmt, maar objecten in de desbetreffende omgeving. Dit resulteert in een beter binnenklimaat, voelt aangenamer aan en de warmte wordt niet beïnvloed door tocht.

Is infrarood verwarming gunstig in verbruik?

Met een infrarood verwarming kan men wel tot 30-50% besparen t.o.v een CV-aardgas installatie! Dit komt omdat infrarood verwarming de mogelijkheid biedt om elke ruimte apart te verwarmen, zodat er geen onnodige energie wordt verspild aan ruimtes die op dat moment helemaal niet verwarmd hoeven te worden.

Is de toepassing van infrarood verwarming duurzaam?

Infrarood verwarming is voor 100% duurzaam indien gebruik wordt gemaakt van elektriciteit, afkomstig uit duurzame opwekking. Deze groene energie hoeft niet van eigen energieopwekking (zonnepanelen) afkomstig te zijn, maar kan ook voortkomen uit levering van groene energie van het energiebedrijf.

Kan infrarood verwarming als hoofdverwarming worden toegepast?

Infrarood verwarming kan als hoofd- en bijverwarming worden toegepast. Niet alleen de gehele woning, maar ook een bepaalde ruimte, zoals een hobbykamer of badkamer, kan worden uitgerust met infrarood verwarming. Infrarood verwarming kan daarmee de gehele bestaande verwarming vervangen. Ook kan ervoor gekozen worden om een bestaande verwarming in een ruimte aan te vullen met infrarood verwarming om zo sneller en beter te voldoen aan het gewenste warmtecomfort.

Kan infrarood verwarming CV-aardgas vervangen?

Infrarood verwarming is meer dan geschikt om CV-aardgas te vervangen. Sterker nog, het is de beste manier om uw huis, bedrijfspand etc. te verwarmen. Indien u over gaat op infrarood verwarming zijn er nauwelijks aanpassingen nodig in bijvoorbeeld uw bestaande woning. Dit is ondenkbaar bij andere manieren van verwarmen. Vaak moet de woning of het pand dan geïsoleerd worden en moeten vloeren worden opengebroken om de aanwezige vloerverwarming te vervangen.

Is infrarood verwarming moeilijk te installeren?

Afhankelijk van de uiteindelijke keuze uit het omvangrijke assortiment is de installatie niet meer dan een stekker in het stopcontact steken en montage (ophangen) van de panelen (4-6 schroeven).

Is infrarood verwarming duur in aanschaf?

Infrarood verwarming is verreweg het voordeligste alternatief voor vervanging van CV-aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten van een warmtepomp zijn de kosten voor het plaatsen van zoÔÇÖn warmtepomp ook niet gering. De kosten voor montage zijn minimaal.

Hoe lang gaat de infrarood verwarming mee?

Een infrarood verwarming is een product dat geen problemen oplevert. Dit wordt vertaald naar een volledige fabrieksgarantie van maar liefst 10 jaar. Dit komt omdat Redwell 18 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige infrarood panelen. We zeggen dus dat een Redwell infrarood paneel minimaal 10 jaar mee gaat, maar de totale levensduur van dit paneel ligt een stuk hoger (gemiddeld minimaal 15 jaar). 

Moet ik mijn elektrische installatie aanpassen met infrarood verwarming?

Als u ervoor kiest om gedeeltelijk over te gaan op infrarood verwarming, zijn er hoogstwaarschijnlijk geen aanpassingen nodig op de elektrische installatie. Indien u ervoor kiest om volledig over te gaan op Redwell infrarood verwarming kunt u ervan uitgaan,dat er enige aanpassingen gedaan moeten worden in de groepenkast. Ook is het waarschijnlijk,dat de elektrische bedrading in uw huis uitgebreid zal moeten worden. Deze werkzaamheden en kosten staan echter in geen verhouding met hetgeen u kunt verwachten op het moment, dat de keuze valt op bijvoorbeeld een warmtepomp of warmte netten (stadsverwarming).

Kan ik ook mijn eigen afbeelding op een infrarood paneel laten drukken?

Ja, dit is zeker mogelijk! Het op het infrarood paneel printen van een afbeelding is een speciaal ontwikkeld proces dat zorgt voor een hoogwaardige kwaliteit. Dit betekent, dat de 10 jaar fabrieksgarantie ook geldt voor het kwaliteitsbehoud van de afbeelding. Een afbeelding kan bij aanschaf van een infrarood paneel gekozen worden, maar kan later niet gewijzigd worden, omdat deze dus geprint wordt.

Vragen of een offerte?

Neem contact op met ons op

Contact

Passie voor warmte
Randweg 3D
4116 GH Buren

0344 606739
Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00u. Zaterdag tussen 10:00 en 15:00u.

Stuur ons een bericht

    met het privacybeleid van Passie voor warmte.

    Please prove you are human by selecting the Cup.