Ga naar de inhoud

Revolutionair verwarmen: comfortabel, stijlvol, gezond en
kostenbesparend.

Infrarood verwarming kan zeer breed worden toegepast. Denk hierbij aan toepassingen als hoofd- of bijverwarming in o.a. woningen, kantoren, vakantiehuizen, winkels, horeca, pleziervaart, caravans etcetera. Met een uitgebreid programma aan producten biedt Redwell efficiënte en stijlvolle oplossingen die geheel kunnen worden afgestemd op het gewenste comfort in de ruimte waar een Redwell infrarood paneel wordt ingezet.

Wat is IR-verwarming?

Het verwarmingssysteem van de toekomst!

Infrarood verwarmingen maken gebruik van de lange golf infraroodstraling (IR-C) en verwarmen hier de omgeving, personen, objecten en indirect de ruimte, mee op.

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood verwarming biedt tal van voordelen ten opzichte van andere manieren van verwarmen.

Warmte die werkt

Onze verwarmingspanelen hebben een zuiverende en onzichtbare infraroodstraling. Dit betekent dat er geen lucht verwarmd wordt, maar dat de infraroodstraling bijvoorbeeld wanden, het plafond, de vloer en aanwezige objecten in de desbetreffende ruimte verwarmt. Het werkt eigenlijk precies zoals de zon die de aarde verwarmt. Deze manier van verwarmen is een weldaad voor het menselijk lichaam en een verbetering van het immuunsysteem. Met stralingswarmte vindt er geen luchtcirculatie plaats. Hierdoor circuleren er geen stofdeeltjes, huisstofmijt, pollen en bacteriën in de ruimte. Doordat de lucht niet wordt verwarmd, maar de ruimte zelf (vloeren, wanden en plafonds) en die objecten hierin, heb je geen last meer van de zogeheten ‘droge lucht’. Tevens is schimmelvorming verleden tijd.

Design

Verwarming moet design zijn, opgaan in het interieur en een dubbele functionaliteit hebben. Dit zijn een aantal belangrijke punten waar Redwell naar streeft. Door deze elementen samen te brengen in één product, kunnen wij unieke oplossingen bieden voor iedere situatie op het gebied van verwarmen.

Duurzaam verwarmen

Met Redwell infrarood verwarmingen is het mogelijk om 100% duurzaam te verwarmen. Dit kan door toelevering van groene energie vanuit het energiebedrijf, maar ook met zonnepanelen kunt u uw eigen leverancier van groene energie zijn en dus uw huis op een duurzame manier verwarmen.

Energie-efficiënt

Met Redwell infrarood panelen kunt u energie-efficiënt verwarmen. Met onze producten is het mogelijk om warmte te leveren, daar waar warmte gewenst is. U kunt de verwarming voor elke ruimte afzonderlijk regelen. Het is dus ook mogelijk om sneller de gewenste warmte voor een bepaalde ruimte aan te passen. Bij een centrale verwarmingsinstallatie (bijvoorbeeld aardgas of warmtepompen) is dit niet mogelijk. De flexibiliteit die op deze manier door Redwell infrarood verwarming geboden wordt, kan bovendien fikse besparingen opleveren in de verbruikskosten. Daarnaast leveren de infrarood panelen stralingswarmte (infrarood). Anders dan bij convectie-warmte, waarbij er lucht wordt verwarmd, is stralingswarmte (infrarood) niet gevoelig voor bijvoorbeeld tocht of luchtstromen ten gevolge van natuurlijke ventilatie. Ook dit gegeven maakt het verwarmen met Redwell infrarood verwarming zeer efficiënt.

Kwaliteit uit Oostenrijk

Kwaliteit staat bij Redwell ontzettend hoog in het vaandel. Om aan de hoge verwachtingen van onze klanten te kunnen voldoen, is de hoogste precisie vereist tijdens de fabricage van de producten. Deze wordt door een exacte harmonie van handwerk en industriële fabricagemethoden bereikt. Redwell beschikt over een modern machinepark, dat een aanzienlijke productiecapaciteit verzekert, die garant staat voor hoogwaardige producten en kwaliteit. Dit gepaard met meer dan 15 jaar ervaring op de markt resulteert in een fabrieksgarantie van maar liefst 120 maanden.

Kosten

Design en kwaliteit uit Oostenrijk zijn elementen die vaak de indruk wekken dat infrarood verwarming van Redwell erg duur in aanschaf zal moeten zijn. Integendeel! Redwell infrarood verwarming is verreweg het voordeligste alternatief ter vervanging van CV-aardgas. Naast de extreem hoge aanschafkosten van een warmtepomp zijn de kosten voor het plaatsen van zo’n warmtepomp ook niet gering. Plaatsing van IR-verwarming is daarentegen erg eenvoudig en soms door een particulier zelf uit te voeren. De beschikbaarheid van infrarood wandpanelen, infrarood plafondverwarming (verschillende uitvoeringen) of mobiele infrarood verwarming biedt altijd wel een mogelijkheid om het systeem toe te kunnen passen zonder al te veel impact op de bestaande situatie.

Verder moet er vaak extra geïsoleerd worden om een warmtepomp tot zijn recht te laten komen, dit is bij het verwarmen met infrarood niet nodig. Daarnaast zijn de infrarood panelen van Redwell niet aan service- en onderhoudskosten onderheven. Indien u een ruimte met Redwell verwarmt, heeft u dus de beste manier van verwarming te pakken, maar ook de voordeligste en de mooiste.

Verschil tussen infrarood en convectie verwarming

Het verschil tussen infrarood verwarming en convectie verwarming zit hem in de lucht. Van belang is, dat infrarood verwarming geen lucht, maar objecten verwarmt. Hierdoor ontstaat er geen luchtcirculatie en dus ook geen opdwarrelend stof/huisstofmijt/pollen/bacteriën.

Convectie

 1. Koude lucht wordt aangezogen door de radiator en wordt verwarmd.
 2. De warme lucht circuleert door de ruimte en zorgt voor verplaatsing van huisstofmijt, bacteriën en pollen. Stof dwarrelt in de lucht. Daarnaast is de warme lucht ontvankelijk voor tocht en natuurlijke ventilatie. Ook kan warme lucht als droog worden ervaren.
 3. Door temperatuurverschillen (warme lucht stijgt) ontstaat er een koude en onaangename trek.
 4. Warme lucht botst tegen de koude oppervlaktes (bijvoorbeeld de wanden). Hierdoor ontstaat condensatie. door dit proces kan ook schimmelvorming ontstaan.

Infrarood

 1. Door de unieke opbouw aan het Redwell® product (binnenwerk van keramiek) straalt het paneel in een hoek van 170º uit.
 2. Met infrarood vindt er geen luchtcirculatie plaats. Hierdoor heeft men geen last van dwarrelend stof, verplaatsing van pollen, bacteriën en huisstofmijt.
 3. De objecten in de ruimte (inclusief de wanden en de vloer) nemen de infrarood straling op en geven dee warmte weer af aan de ruimte. Hierdoor ontstaat een gelijkmatig warmtebeeld met een stabiele luchtvochtigheid.
 4. De infrarood warmte van een Redwell® paneel is een weldaad voor het menselijk lichaam. De ademlucht is koeler, vrij van stof en dus veel gezonder voor de mens.

Vragen of een offerte?

Neem contact op met ons op

Contact

Passie voor warmte
Randweg 3D
4116 GH Buren

0344 606739
Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00u. Zaterdag tussen 10:00 en 15:00u.

Stuur ons een bericht

  met het privacybeleid van Passie voor warmte.

  Please prove you are human by selecting the Star.